Brevkassen (Besvarelse)

Kan jeg blive "Selvstændig" som kronisk syg?

Spørgsmål fra Lise:

"Håber I kan hjælpe mig. Jeg vil gerne være selvselvstændig erhvervsdrivende inden for yoga. Kan jeg søge om tilskud til bevarelsen af beskæftigelsen i min egen selvstændige virksomhed, når jeg har et varig og væsentligt nedsat og/eller begrænsninger arbejdsevnen og hvem gør det?"

Besvarelse fra Mariane Kragelund Skadborg
Social-økonomisk rådgiver

Besvarelse:

Hej Lise,

Ved en varig, væsentligt og stationært nedsat erhvervsevne har man som borger ret til kompens…

Læs mere…

Vejen til fleksjob?

Spørgsmål fra Katrine:

"Hej Mariane
Hvordan ved jeg om jeg overhovedet er kvalificeret til et fleksjob og hvordan er processen for at få et?"

Besvarelse fra Mariane Kragelund Skadborg
Social-økonomisk rådgiver

Besvarelse:
Personer, som har en væsentlig og varigt nedsat erhvervsevne i forhold til ethvert erhverv, har mulighed for at blive tilkendt fleksjob, såfremt der er over 50% nedsat erhvervsevne i hvilket som helst erhverv og at samtlige behandlingsmuligheder er afprøvet og progno…

Læs mere…

Er binyrebarkhormon farlig?

Spørgsmål fra Alice:

"Jeg har lige fået konstateret muskelgigt og får nu binyrebarkhormon behandling ,er der noget der har erfaringer med det? og er det noget der hjælper på smerterne?"

  

Besvarelse fra Patient
Lisbeth Oxholm Snede

Besvarelse:

Hej Bente, tak for dit spørgsmål, jeg tænker at du måske skulle få en god forklaring ved din reumatologisk læge om hvad binyrebarkhormon er og hvordan det hjælper dig i hverdagen.
Når det er sagt, så for 
Binyrebarkhormon er noget vi alle får …

Læs mere…

Jeg føler mig til besvær, ændret og udenfor...

Spørgsmål fra Bente:

"Hej brevkasse, prøver at gøre det kort!
Jeg har Morbus Chohn med alle de udfordringer og gener sygdommen giver. Derudover har jeg fået  konstateret rygsøjlegigt med perifere involvering i fingre, håndled, fødder og ankler. Gigten gør at jeg har utrolig ondt, sover dårligt om natten, og er altid EKSTREMT træt og uoplagt hele tiden. Hvilket jeg dog efterhånden har fundet ud af er en del af sygdomsbilledet.

Jeg er kommet dertil, hvor jeg skal til at finde ud af, om jeg kan bl…

Læs mere…

Vil du tage vaccinen for COVID-19

Spørgsmål fra Anonymt:

"Hej Brevkasse, jeg ved ikke om I vil svare på det. Men er I selv blevet vaccineret for COVID-19 og vil I gøre det? 
Hvorfor  jeg spørge jer, at min kæreste har mange forskellige sygdomme, fybromyalgi - knogleskørhed- KOL. 
Hun er enorm medicinfølsom, så der er rigtig megen medicin kan hun ikke tåle. Hun ved ikke rigtig om hun tør tage vaccinen, dog siger hendes læge at de anbefaler den. "

  

Besvarelse fra Patient
Lisbeth Oxholm Snede

Besvarelse:

Hej kære dig!

Læs mere…

Vil en date tage mig, der har psoriasis?

Spørgsmål fra Thomas:

"Hej Dit Liv Brevkasse. Jeg er en 40 årig mand med psoriasis. Jeg er flov, når mit ansigt bryder ud i store flager, og hovedbunden drysser. (Nej det er ikke skæl, og ja jeg har vasket mit hår i dag!!) Det hjælper så ikke, at når jeg er stresset, så bliver det værre.

Jeg har en rigtig god ven, som jeg er vild med. Jeg ved, det lyder ondsvagt, men jeg tør ikke spørge ham ud på en date pga. min psoriasis.

Hvad gør I i sådan en situation?"

  

Besvarelse fra Patient
Char…

Læs mere…

Jeg er 20 år gammel og elsker at have det sjovt, men...

Spørgsmål fra Celina:

"Mit navn er Celina, og jeg er diabetes patient. Jeg er 20 år gammel og elsker at have det sjovt med mine venner, men tit kommer min sygdom i vejen. Jeg skal hele tiden bære rundt på mit udstyr, måle mit blodsukker, tage insulin osv. Og så kan jeg bare ikke alt det de kan (spise slik, guffe kage i mig, spise alt muligt mad osv.)

Mine venner er søde og forstående, men jeg er lidt flov over min situation og ønsker, at ingen skal vide om det. Hvordan får jeg inkorporeret m…

Læs mere…

Hvad gør I andre?

Spørgsmål fra Anna:

"Hej Brevkassen
Jeg er 29 år med en sjælden sygdom.
Jeg har et fleksjob, som jeg holder af og 2 skønne unger. Jeg fungerer egentligt fint i min nuværende setup, men alligevel føler jeg, jeg mangler noget. Jeg har ikke så mange venner og familien forstår ikke helt min situation. 

Min mand prøver virkeligt, men i bund og grund forstår han ikke, hvad jeg går igennem og hvor begrænset jeg er. Det vil sige, han forstår nok noget af det, men han glemmer, fordi jeg jo er usynlig …

Læs mere…

Manglede sexlyst.

Spørgsmål fra Anita:

"Hej Stine
Jeg er lige blevet diagnosticeret med en bindvævssygdom, og jeg er træt, ked af det, i dårligt humør og har ingen sexlyst overhovedet. Min sind er virkelig ikke særlig motiveret til at dyrke sex og min krop viser på ingen måde lysten til sex.

Jeg er ked af det på min mands vegne, for vores ægteskab er kun et par år gammelt, og jeg vil da gerne kunne vise ham at jeg elsker ham stadig og har lysten til ham stadig – men det ligger så fjernt fra mig og når han vis…

Læs mere…

Manglende rejsning.

Spørgsmål fra Jens, Viborg:

"Hejsa!
Jeg har fået en sygdom og nu har jeg en udfordring med, at jeg ikke kan få rejsning af penis. Om det er grundet enten medicin eller min sygdom ved jeg ikke, men har du et godt råd til mig om hjælpemidler til denne situation jeg er i?"  

Besvarelse fra Sexolog
Stine Bonde

Besvarelse:

Hej Jens.

Du skriver at du har problemer med rejsning.

Rejsningsbesvær kan skyldes mange ting. Både fysisk, psykisk, alder og medicin. …

Læs mere…